Sammen skal de være med å skape verdens beste havbruksutdanning

Til høsten vil studentene ved Havbruksakademiet Nord på Leknes møte tre nye fjes; Ellnar Bård Knutsen, Kaja Maczko Christoffersen og Natalie Blomseth. De har alle tre nettopp takket ja til stillingene som programfagslærere ved skolen og gleder seg til oppstart i august.

Hyr har sammen med Havbruksakademiet Nord gjennomført en kvalitetssikret rekrutteringsprosess i jakten på de beste kandidatene.

Rektor Trond Jørgensen er meget fornøyd med rekrutteringen av et helt nytt og komplimenterende programfagsteam.

Når vi fikk Hyr til å lyse ut stillingene for oss tidligere i år var vi håpefulle og spente på hva slags kandidater vi ville tiltrekke oss, og jeg kan bare si at vi er svært fornøyde med resultatet. Jeg opplevde at Hyr hadde god rekrutteringskunnskap og leverte en profesjonell prosess for oss.  

Rekrutteringsrådgiver Karoline Tømmerbakk i Hyr kan fortelle at stillingskampanjen ble målrettet mot tre ulike målgrupper og genererte over 300 000 visninger. Selve landingssiden fikk over 1000 relevante besøk fra målgruppene vi hadde valgt oss, som til slutt resulterte i 14 søkere på stillingene.

At Lofoten er en attraktiv plass å jobbe og bo er det ingen tvil om. Søkerne på stillingene kom fra hele landet, og av alle søkere ble hele 10 kandidater ansett som godt kvalifisert og dermed invitert til førstegangsintervju.

Et sterkt og komplimenterende programfagsteam

Å få muligheten til å rekruttere hele tre medarbeidere til et flunkende nytt programfagsteam har vært veldig givende og lærerikt. Her har det ikke bare handlet om å kartlegge hvem som er den mest egnede kandidaten isolerte sett, men å finne de tre som har komplimenterende kompetanse og blir det mest egnede teamet. For å kunne nå målet om å skape verdens beste havbruksutdanning en dag i fremtiden er det essensielt med de beste folkene på laget. Det nye teamet består av;

Ellnar Bård Knutsen (31) har 9 års erfaring som røkter i Ellingsen Seafood på ulike lokaliteter. I tillegg til akvakulturutdannelsen har Ellnar også erfaring og utdanning innen barne- og ungdomsarbeid.

Ellnar vil blant annet tilføre skolen bred og relevant praktisk erfaring som akvatekniker og produksjon av matfisk fra ulike lokaliteter.

Natalie Blomseth (27) har en bachelorgrad i Biomarin Innovasjon og en mastergrad i Marin Økologi. I tillegg har Natalie jobberfaring fra å være røkter til å jobbe på et fiskehelselaboratorium.

Natalie har et sterkt ønske om å bidra sammen med skolen i utviklingen av en bærekraftig og attraktiv havbruksnæring.

Natalie er veldig fornøyd med rekrutteringsprosessen som hun nettopp har vært igjennom.

Jeg mener det ble gjennomført en ryddig og effektiv prosess med god kommunikasjon mellom søker og rekrutterer. I tillegg synes jeg at hvert møte/intervju ble gjennomført med tydelig intensjon og var strukturert godt, og jeg var trygg på at rekrutterer hadde god kompetanse i slike prosesser.

Kaja Maczko Christoffersen (23) er utdannet lektor og har en master i marinbiologi. Gjennom studiene har Kaja fått innblikk og kompetanse innenfor områder som akvakultur, akvakulturøkologi, fiskeanatomi- og fysiologi.

I tillegg har hun et årsstudium i geografi. Kaja har undervisningserfaring fra sommerskolen Oslo og vært innholdsprodusent i Biologi 1 ved K2.

Kaja ønsker også å trekke fram rekrutteringsprosessen. – Jeg vil gjerne understreke hvor «smooth» hele prosessen har gått i forhold til informasjonsflyt og samtidig at begge parter har vist stor fleksibilitet og samarbeid! Jeg syntes som jeg har sagt tidligere at det har vært en veldig fin prosess for meg som ikke har så mye erfaring fra før av, og føler man virkelig fikk muligheten til å vise hva man kan og hvilken retning man ønsker seg videre! 

Etter en god sommerferie er hele teamet klare for en ny hverdag ved Havbruksakademiet Nord. Vi i Hyr ønsker det nye teamet og skolen lykke til på reisen videre, og ønsker samtidig å takke for tillitten til å få bistå i denne prosessen!