Toppleder for nordnorsk fibersatsing rekruttert fra Bergen til Stokmarknes

Det virker som at Steffan Larsen (54) allerede har funnet seg godt til rette i sjefsstolen hos Fiber Holding på Stokmarknes – det nye fiberkonsernet til Nordkraft AS, Andøy Energi AS og Trollfjord AS.

Nå forteller han om hvordan han opplevde stillingsutlysningen og rekrutteringsprosessen med Hyr, og om hvordan livet i Bergen skal erstattes med en hverdag i nord.  

Målet om å bygge et nytt, nordnorsk fiberkonsern som også skal være nasjonalt slagkraftig er hårete, men jeg trigges virkelig av slike utfordringer, og ser frem til å være med å bidra til å bygge et stort og suksessrikt bredbåndskonsern i Nord-Norge. Det at jeg i tillegg får dyrke mine friluftsinteresser i majestetisk natur her i Vesterålen gjør at det er en drøm som nå har blitt en realitet, sier Steffan Larsen.

En annerledes stillingsutlysning ble avgjørende

Da Nordkraft AS, Andøy Energi AS og Trollfjord AS i 2022 gikk sammen om å etablere Fiber Holding, valgte styret i det nye selskapet Hyr til å utføre jobben med å rekruttere ny administrerende direktør.

Valget falt altså til slutt på Steffan Larsen, som blant annet har bygd opp Eltels nasjonale fibersatsing. Larsen har også solid toppledererfaring fra selskaper som Securitas og Dormakaba, og har de siste årene vært direktør for Firesafe sin entreprenørvirksomhet. Her har han vært leder for rundt 450 ansatte.  

Steffan hadde tidligere ingen tilknytning til Nord-Norge, men han hadde i flere år lengtet etter å gjøre noe nytt, og komme seg bort fra stresset som følger med 120 flyreiser i året. 

Jeg så annonsen for drømmejobben på Instagram, og den traff meg virkelig med én gang! Teksten var knallbra, og layouten var pen. En stilling med store utviklingsmuligheter, med en arbeidsgiver som også har bolyst og fritidsmuligheter i fokus.

Steffan viste stillingsannonsen til sin kone. Hun ble også engasjert, og etter noen dager ble de enige om at han burde gripe sjansen og søke. Kanskje kunne dette bli eventyret som ekteparet hadde snakket om i flere år?

Folkelig og profesjonell seleksjonsprosess

Jeg mottok rask respons fra søknad til førstesamtale, og opplevde en åpen og transparent prosess hele veien. Hyr-teamet skapte en følelse av trygghet, slik at jeg fikk vist meg fra min beste side, forklarer han.

Tilbudet kom, og beslutningen ble tatt. Flyttingen var naturligvis en logistisk utfordring, men kollegene i Fiber Holding ordnet kjapt en midlertidig leilighet for paret mens de lette etter et fast sted å bo. Konas arbeidsgiver var også fleksibel, og lot henne ta med jobben som rekrutteringsrådgiver i Securitas, til kontoret i nord. 

Et nytt liv i nord

Steffan er ikke bekymret for å finne seg til rette i Vesterålen. Han har reist mye i landsdelen tidligere og er veldig glad i fjellene og naturen her. Selv om vinteren og mørketiden kan være utfordrende, er han ikke nevneverdig bekymret. Han er en ivrig skientusiast og ser frem til å utforske de lokale skiløypene i Vesterålen.

Det er mulig jeg har en smule overtenning, men jeg tok likegodt to toppturer på en dag da vi nylig fikk muligheten til å utforske fjellene her, smiler han.

Steffan deler entusiasmen for regionen med mange av de lokale. Han er allerede blitt invitert med på ulike aktiviteter og ser frem til å bli en del av det nære samfunnet.

Parets fire voksne barn var også positive til at foreldrene flyttet nordover, og gleder seg veldig til å komme å besøke dem. Steffan forteller videre at de har fått veldige mange positive tilbakemeldinger på parets beslutning om å flytte nordover.

I april er det planlagt fisketur, da får jeg ti kompiser på besøk, legger han til.

Forventningene er oppfylt så langt

Etter en uke i jobben er Steffan overrasket over hvor godt virkeligheten på arbeidsplassen samsvarer med det som ble formidlet i stillingsannonsen.

Jeg har blitt tatt veldig godt imot, og føler meg både velkommen og verdsatt som en del av Fiber Holdning allerede etter første uken. Vi har hatt vårt første ledermøte, og jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver fremover.

I disse dager skinner noen av de siste av årets solstråler på fjellene i Vesterålen.

Denne utsikten blir jeg nok aldri lei, avslutter Steffan Larsen.

Om Hyrs rolle i rekrutteringsprosessen:

Utlysningskampanjen for denne stillingen ble utført i et samarbeid mellom Hyr og Deadline Media, mens Hyr i sin helhet har vært ansvarlig for søkeradministrasjon, intervjuer, tester av evner og personlighet og executive search.

Dersom din virksomhet også har behov for rekrutteringsbistand, finner du vår kontaktinformasjon på www.hyr.no.